ÜDVÖZLÜNK A BONTÓPLÁZA WEBÁRUHÁZBAN!

Kik vagyunk?

A bontoplaza.hu a hazai bontott autóalkatrész-kereskedelem internetes piactere. A piactér üzemeltetője a magyar kézben lévő Bontópláza Kft. Az ötletet három magyar tulajdonosa dolgozta ki bontó partnerei és vásárlói számára is előnyös üzleti modellé, akik több évtizedes sikeres tapasztalattal rendelkeznek az informatika, az autó bontó szakma és az e-kereskedelmi piac területein. Az újrahasznosítást szem előtt tartva a készletnyilvántartás és a piactér működtetésén túl további nagyszabású elképzelésekkel szándékozzák a jövőben is támogatni a hazai autóbontók eredményes működését.

Filozófiánk

Minden autószerelő került már olyan helyzetbe, hogy bontott alkatrészt kelljen vásárolnia. Ismerős lehet tehát a tucatszám indított telefonhívás, a neten böngészés, a részleges információk, a tévesen beazonosított alkatrész, az eltérő garanciális ügyintézés, de főleg a mindezzel eltöltött temérdek idő.

Célunk az, hogy egy webáruházban, egy adatbázisból a lehető legtöbb bontó kínálata legyen megrendelhető:

  • néhány perc alatt
  • tévedhetetlenül pontos beazonosítással
  • egységes üzletpolitika mellett

Az összefogásnak, a cégek együttműködésének ereje mára nem ismeretlen Magyarországon sem. Látván a közismert internetes piacterek és gyűjtő/összehasonlító oldalak sikerét, kidolgoztuk azt az informatikai eszköztárat, amellyel bármely bontó akár egy nap alatt minimális anyagi ráfordítással becsatlakozhat hozzánk, és már első nap akár több száz bontott alkatrészt hirdethet a webáruházban.

Saját missziónknak tekintjük, hogy minden bekerülő alkatrésznek gazdát találjunk, ezáltál a hulladékká vált gépjárművekből minél több bontott, de még nagyon jó állapotú (és gyári minőségű) autóalkatrész kerüljön vissza a mindennapi használatba. Minden alkalommal, amikor a BontóPlázán keresztül vásárolsz, akkor ezt a célt támogatod.

Ez a fajta újra használatbavétel környezettudatosság szempontjából messze megelőzi az újrahasznosítás eredményeit is. A BontóPláza szolgáltatásának köszönhetően jelenleg évente több mint 1200 tonnányi alkatrészt építenek be a szervizek országszerte az autókba ahelyett, hogy újakat építenének be – ezen új alkatrészek gyártásának mellőzésével így jelentős CO2 kibocsátástól tudjuk mentesíteni a bolygónkat. Ehhez képest a közkedvelt újrahasznosítás csak a nyersanyag-előállítás CO2-kibocsájtását ’spórolja meg’, a gyártásét sajnos nem.

Az eladott alkatrészeinket:

NEM KELL
megsemmisíteni
NEM KELL
újakat gyártani
helyettük
Ezzel jelentős CO2
kibocsátást spórolva

Szeretnénk tehát a gépjárművezetők között az újra használatbavételt népszerűsíteni úgy, hogy első lehetőségként vizsgálják meg ezt, amikor autóalkatrész vásárlásra kerül a sor.

A BontóPláza ugyanakkor saját ügyviteli folyamataiban is igyekszik a fenntarthatóságot szolgálni, és minden eszközünkkel e cél érdekében eljárni, pl.:

  • alacsony energiafelhasználású ingatlanban működünk
  • szelektív hulladékgyűjtést folytatunk
  • folyamatosan áttérünk az e-számla használatára
  • újrahasznosított papírt használunk
  • online kapott szerződéseket e-szignózva írunk alá és küldünk vissza
  • bevezetjük partnereink felé is az e-szerződések küldését
  • ügyintézéssel kapcsolatos útjainkat kerékpárokkal, rollerekkel tervezzük megoldani

Bízunk benne, hogy saját fenntarthatósági eredményeinken túl úgy is tudjuk szolgálni a célt, hogy működésünkkel példát mutatunk más vállalkozások (főleg partnereink) felé is.